Американският президент Доналд Тръмп наложи вето на приетата от Конгреса резолюция за

...
Американският президент Доналд Тръмп наложи вето на приетата от Конгреса резолюция за
Коментари Харесай

Тръмп използва правото си на вето за първи път

Американският президент Доналд Тръмп наложи несъгласие на признатата от Конгреса резолюция за анулация на изключителното състояние по южната граница, заяви Ройтерс, представена от novini.bg.

" Конгресът е свободен да гласоподава тази резолюция, а мой дълг е да й наложа несъгласие ", заяви Тръмп в Овалния кабинет в Белия дом, откакто подписа съответния документ.

Това е първият случай, в който Тръмп употребява правото си на несъгласие откогато пристигна на власт преди две години.

С оповестяването на изключително състояние Тръмп желае да откри различен метод да обезпечи милиарди долари за финансирането на " стена " по границата с Мексико за прекъсване на незаконната имиграция, откакто Конгресът отхвърли да му отпусне тези средства.

Председателката на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси сподели, че Конгресът ще гласоподава още веднъж въпроса на 26 март в опит да преодолее ветото на президента. Въпреки болшинството на Демократическата партия обаче не се чака да бъдат събрани нужните две трети от гласовете за превъзмогване на ветото на Тръмп, разяснява Ройтерс.

Заобиколен от чиновници на правоохранителните служби, както и от родители на деца, убити от нелегално пребиваващи в страната причинители, американският президент съобщи, че американската " имиграционна система е натоварена оттатък точката на изкривяване " и дефинира дейностите на Конгреса като " рискови " и безразсъдни ". Тръмп сподели, че страната е изправена пред настъпление, добавя Асошиейтед прес.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР